Світлодіодні яскраві лампочки для автомобільних фар, чи потрібні вони?

Основна більшість автомобільних фар оснащується за допомогою ксенонових або галогенних ламп. Однак слід зазначити, що за останні роки особливою популярністю стали користуватися саме світлодіодні лампочки. Саме тому у сьогоднішній статі ми прийняли рішення поговорити про переваги даних оптичних приладів.

  1. По-перше, led лампи в авто мають доволі тривалий термін служби, за рахунок чого власнику не доведеться постійно замінювати оптичні продукти в машині. Частіше за все подібна оптика функціонує на протязі 50000 годин. А ось галогенові лампочки здатні працювати лише 500 годин.

  2. По-друге, такі прилади відрізняються низьким енергоспоживанням.

  3. По-третє, використання діодів дозволяє із легкістю створити адаптивні фари.

  4. По-четверте, такі продукти доволі схожі із природним світлом, що в свою чергу не призводить до суттєвої напруги на очі водія.

Якщо казати про недоліки, тут у першу чергу можна виділити високу вартість, та складну конструкцію, що в свою чергу призводить до необхідності використання додаткових охолоджувальних елементів.

Частіше за все світлодіодні лампочки використовуються для автомобілів преміум сегменту. При цьому слід розуміти, що лампи та фари це різні продукти. Справа у тому, що останні прилади оснащуються додатковими вентиляторами охолодження та мають мізки. Саме тому їх вартість доволі висока.

Крім цього слід розуміти, що деякі прилади мають адаптивний блок управління, за рахунок якого дальнє світло може самостійно вмикатися та вимикатися. А все тому, що сама фара – це сукупність декількох діодів, які в свою чергу відповідають за підсвічування окремої ділянки.

Безумовно, для того, щоб отримати бажаний результат, необхідно звертати увагу лише на якісні та дорогі елементи, представлені на сучасному ринку у широкому асортименті. Тільки у цьому випадку ви зможете отримати фари, які будуть значно кращими за ксенонову оптику.

Слід розуміти, що автомобілі із бортовим комп’ютером доволі часто видають помилку при використанні світло діодів. Саме тому тут у додатковому порядку приходиться використовувати окремі блоки, які зможуть стабілізувати бортову напругу транспортного засобу.

Основна кількість світлодіодних ламп має потужність у 30вт, а також термін служби – 30000 один. Якщо казати про надпотужні елементи, вони коштують доволі дорого, що не дає можливості водіям їх використовувати у власному авто.

Щоб придбати якісні та надійні світлодіодні продукти для машини, достатньо відвідати сайт профільної компанії. Там ви знайдете великий вибір подібних приладів від різних виробників та у різному ціновому діапазоні.