Перевезення довгомірними вантажівками

Довгомірний чи негабаритний вантаж, як правило, перевозять спеціалізованим вантажним транспортом. Подібний вантаж відрізняється від стандартного розмірами негабаритними, для транспортування якого не підходять звичайні вантажні автомобілі.

Таким чином, щоб перевезти колоди, металевий прокат, стовпи, рейки, залізобетонні плити, пластикові профілі та багато іншого з нестандартними розмірами необхідно мати спеціальний вид вантажного транспорту, який може бути як залізничним, так і автомобільним або морським.

Довгомірний вантаж найчастіше перевозять автомобільними чи залізничними транспортними засобами. Оскільки нестандартні вантажі часто доводиться транспортувати в ті райони, які віддалено розташовані від порту чи залізниці, то вибір у більшості випадків падає на автомобільний транспорт сідельні тягачі та вантажівки з напівпричепами чи причепами. У будь-якому випадку, вибір спецтехніки для доставки довгомірних вантажів залежатиме від поставлених транспортних завдань та виду вантажу. Якість транспортного перевезення та збереження подібного вантажу багато в чому залежать від рівня професіоналізму та кваліфікації водія. Негабаритні вантажі перевозять автомобілями великої довжини, керування якими потребує певних знань та досвіду водіння. Тому на водіїв такого транспортного засобу покладається велика відповідальність за забезпечення безпеки транспортування та захисту вантажу, що перевозиться, від різних пошкоджень.